Masterminds of Change TRAINING

Agile Governance and Control
Aanmelden

Introductie

Ik ben een bestuurder, directeur, manager of controller binnen  een publieke organisatie en…

Ik ken de principes van Control naar Vertrouwen, maar hoe bouw ik in mijn praktijk aan vertrouwen met een wendbaar systeem van besturing?

Ik word geconfronteerd met de effecten van de corona-crisis, hoe kom ik van crisismanagement naar verantwoording én met behoud van snelheid?

Hoe bevorder ik samenwerking tussen bestuur en medewerkers in mijn organisatie met wendbare processen voor besturing, control en risicomanagement?

Welke praktische handreikingen en prioritering helpen mij nu, op het moment dat ik en mijn collega’s complexe vraagstukken hebben op te lossen?

Trainingsomschrijving

De corona-crisis vraagt om handelen, maar verandering is sowieso al meer permanent. Agile lijkt het antwoord, maar is geen toverstaf. Control én toezicht hijgen je in de nek, terwijl je door moet en wil ontwikkelen. Aan de hand van de praktijksituaties van deelnemers gaan we een dagdeel in gesprek, met collega’s vanuit eigen organisatie of met collega’s van andere publieke organisatie.

We verkennen 10 principes van Agile leadership en wat dit betekent voor de invulling van control en de besturing (governance) van jouw publieke organisatie. Naast ‘soft skills’ verkennen we hoe je heel concreet de ‘hard skills’ van je organisaties kunt verbeteren aan de hand van 10 leidende principes voor Agile Governance en Control. En je zet deze met andere deelnemers van de training om in een praktische roadmap voor verbetering van control en governance in jouw organisatie, waarmee je na deelname aan de workshop aan de slag kunt.

Wanneer
21 mei. Online.

Duur
Vrijdagochtend van 9.00 – 13.00 uur, plus individueel voorgesprek en nagesprek met één van de coaches.

Aantal deelnemers
8-12

Voor wie
Managers, directeuren, programmamanagers, projectmanagers, verandermanagers van publieke organisaties als rijksoverheden, agentschappen, gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s etc.

Keywords
Gekoppeld aan eigen praktijksituatie, intervisie en kennisdeling met collega’s, mensen toerusten met goede tooling en mindset, trainers die binnen de overheid met ‘voeten in de klei’ staan.

Doel
Goed toegerust om stappen te zetten in het meer wendbaar maken van de governance van je organisatie en om op passende wijze ‘in control’ te blijven in snelle en complex veranderende omgevingen.

Kosten
€ 275,00 per deelnemer (exclusief btw)

Soort training
Interactieve online training, open inschrijving, interactief, kennisdeling en kennismaking met andere publieke leiders. Online. Hopelijk ook binnenkort weer mogelijk op onze trainingslocatie Hermonde in Bennekom of In company (op afspraak).

Inbegrepen
Online community via slack, documentatie training via mail.

Inschrijven voor Agile Governance en Control

2 + 11 =

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Vragen over ons trainingsaanbod?

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Adresgegevens

Masterminds of Change
Baronielaan 193
4835 JK Breda
Nederland

Contactgegevens

+31 6 25 15 87 16
info@mastermindsofchange.com

Copyright © 2021 Masterminds of Change. All Rights Reserved. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl