Masterminds of Change TRAINING

Agile Governance & Control
Aanmelden

Introductie

Ik ben een bestuurder, directeur, manager of controller binnen  een publieke organisatie en…

Ik ken de principes van Control naar Vertrouwen, maar hoe bouw ik in mijn praktijk aan vertrouwen met een wendbaar systeem van besturing?

Ik word geconfronteerd met de effecten van de diverse crises, hoe kom ik van crisismanagement naar verantwoording én met behoud van snelheid?

Hoe bevorder ik samenwerking tussen bestuur en medewerkers in mijn organisatie met wendbare processen voor besturing, control en risicomanagement?

Welke praktische handreikingen en prioritering helpen mij nu, op het moment dat ik en mijn collega’s complexe vraagstukken hebben op te lossen?

Trainingsomschrijving

De afgelopen jaren worden we geconfronteerd met diverse crises. Dit vraagt om handelen, maar verandering is sowieso al meer permanent. Agile lijkt het antwoord, maar is geen toverstaf. Control én toezicht hijgen je in de nek, terwijl je door moet en wil ontwikkelen. Aan de hand van de praktijksituaties van deelnemers en onze ervaringen gaan we een dag in gesprek, met collega’s vanuit je eigen organisatie of met collega’s van andere publieke organisatie.

We verkennen 10 principes van Agile Leadership en wat dit betekent voor de invulling van control en de besturing (governance) van jouw publieke organisatie. Naast ‘soft skills’ verkennen we hoe je heel concreet de ‘hard skills’ van je organisaties kunt verbeteren aan de hand van 10 leidende principes voor Agile Governance & Control. En je zet deze met andere deelnemers van de training om in een praktische roadmap voor verbetering van control en governance in jouw organisatie, waarmee je na deelname aan de training aan de slag kunt.

Wanneer
Op afspraak. Fysiek of online.

Duur
Twee dagdelen, plus individueel voorgesprek en nagesprek met één van de coaches.

Aantal deelnemers
8-12

Voor wie
Directeuren, bestuurders, programmamanagers, projectmanagers, controllers van publieke organisaties als rijksoverheden, agentschappen, gemeenten, provincies, waterschappen, veiligheidsregio’s etc.

Keywords
Gekoppeld aan eigen praktijksituatie, intervisie en kennisdeling met collega’s, toerusting met goede tooling en mindset, trainers die binnen de overheid met ‘voeten in de klei’ staan.

Doel
Goed toegerust om stappen te zetten in het meer wendbaar maken van de governance van je organisatie en om op passende wijze ‘in control’ te blijven in complexe en snel veranderende omgevingen.

Kosten
€ 525,00 per deelnemer (exclusief btw)

Soort training
Interactieve training, open inschrijving, maatwerk, kennisdeling en kennismaking met andere publieke leiders. Fysiek of online. Op onze trainingslocatie Hermonde in Bennekom of In company (op afspraak).

Inbegrepen
Documentatie training via mail. Individueel voor- en nagesprek.

Inschrijven voor Agile Governance & Control

3 + 11 =

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Vragen over ons trainingsaanbod?

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Contact Sabina

+31 6 25 15 87 16
Sabina@mastermindsofchange.com
Baronielaan 193
4835 JK Breda
The Netherlands

Contact Gerard

+31 6 15 07 87 78
Gerard@mastermindsofchange.com
Harnjesweg 38
6707 EV Wageningen
The Netherlands

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Masterminds of Change, Bureau BD & Bureau Konsilo. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl