Masterminds of Change Nieuws

Empirisch Management – Transparantie als stuurmiddel
augustus 6, 2020
Transparantie: sturen op basis  van frequente feedbackloops
We hebben het er zo vaak over: sturen op basis van demo/review in plaats van sturen op basis projectvoortgang. Idealiter is dat hetzelfde, maar het is het toch vaak niet. Een mijlpaal gehaald, omdat we documenten hebben goedgekeurd is wat anders dan een demo waar je ziet dat de interface gestubbed werkt, maar dus nog niet werkend in productie. Datzelfde geldt ook voor non-it: voortgang over dat je begrotingsproces voor 80% gereed is en “het komt goed” omdat jij het managet is wat anders dan kijken naar de eerste begrotingsresultaten die door je afdeling zijn getoond in een reviewsessie. En waarin blijkt dat de afdelingen nog met elkaar afgestemd hebben. FIjn om dat overigens al heel snel te zien en te weten!
Weten we wel wat we vragen precies? En verandert die vraag misschien? En hoe ok is dat eigenlijk? Heb je ook een unheimlich gevoel bij de projectmanagement rapportage?  Of heb je een unheimlich gevoel bij de demo/review? Want ja, daar zie je ook wat er nog niet is. 
Gisteren woonde ik een mooie solution demo bij, wat een transparantie en hoe blij waren de product owners met het in samenhang zien van de resultaten van alle teams samen. En hoe fijn was het dat de teams elkaar van te voren vonden om samen af te stemmen hoe ze de flow gaan demo-en.  En hoe fijn is het dat de managers gaan kijken naar de demo, dat de teams elkaar bevragen. 
Het is al zo oud als de weg naar Rome toch..? Deming! 
Masterminds breken zich hierover soms het hoofd en vandaag was soms. Houd het hoofd maar koel!

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Weten hoe Masterminds of Change kan helpen bij jouw transformatie? 

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Contact Sabina

+31 6 25 15 87 16
Sabina@mastermindsofchange.com
Baronielaan 193
4835 JK Breda
The Netherlands

Contact Gerard

+31 6 15 07 87 78
Gerard@mastermindsofchange.com
Harnjesweg 38
6707 EV Wageningen
The Netherlands

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Masterminds of Change, Bureau BD & Bureau Konsilo. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl