Masterminds of Change Nieuws

Lopen maakt open: Spiegelen over (jouw) publieke waarde
april 21, 2023

Dat er flinke maatschappelijke vragen bij politiek en overheid liggen is geen geheim. Ambtenaren en bestuurders trekken hard aan oplossingen. Ook in bedrijfsleven en bijv. onderwijs wordt dagelijks aan oplossingen gewerkt. De puzzels lijken moeilijk op te lossen: Gaat de innovatie naar een nieuwe landbouw wel snel genoeg? Hoe realiseren we ruimte voor woningbouw en werken we samen aan natuurherstel? Hoe voorkomen we dat de energietransitie stagneert? Of hoe versterken we de interne weerbaarheid van onze publieke organisaties en de veiligheid van professionals voor de publieke zaak? Individueel kunnen we die puzzels niet oplossen, maar ontzettend veel mensen werken gemotiveerd samen aan (delen van) oplossingen.

 

Dat lopen gezond is voor lijf en geest is evenmin geheim. Om gemotiveerd te blijven bijdragen aan (delen van) oplossingen is het prettig om soms de knop om te zetten. Een wandeling kan – onbewust of via een goed gesprek – je gedachten ordenen. En lopen is fijn om op je bijdragen aan de publieke zaak te kunnen reflecteren. En dat maakt je open voor nieuwe perspectieven: Over (deel)oplossingen van maatschappelijke puzzels. Of over de fitheid van jezelf en je team in bijbehorende verandervraagstukken. We hebben al verschillende mooie wandelingen met jullie achter de rug. Wandelingen waarin we een onafhankelijk luisterend oor konden zijn, maar ook een spiegel over (jullie) bijdragen aan publieke waarde. Ook in de komende periode zijn we daarvoor graag beschikbaar. Ook – of misschien juist – als veranderpuzzels moeilijk oplosbaar (lijken te) zijn.

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Weten hoe Masterminds of Change kan helpen bij jouw transformatie? 

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Contact Sabina

+31 6 25 15 87 16
Sabina@mastermindsofchange.com
Baronielaan 193
4835 JK Breda
The Netherlands

Contact Gerard

+31 6 15 07 87 78
Gerard@mastermindsofchange.com
Harnjesweg 38
6707 EV Wageningen
The Netherlands

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Masterminds of Change, Bureau BD & Bureau Konsilo. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl