Masterminds of Change Nieuws

Patronen, ofwel hoe krijg je al dan niet grip op een complexe binnen- en buitenwereld
juli 1, 2021
MMOC te gast in managementboek podcast met Danielle Braun naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek: Patronen.

Voor ons als Agile Transformation Leads een eye-opener: het vakmanschap van corporate antropologen om vanuit goed observeren en volgens een precieze methode naar gedragen veranderstappen te komen die passen bij de cultuur van de organisatie. En dat je daarin ook verschillende rollen hebt, maar vooral dat je zelf het instrument bent en dat dat instrument ook al een interventie an sich is.

Onze vraag als praktijk gast: als afstand een patroon is binnen overheidsorganisaties, hoe gaan we dan vanuit patronen denkend hiermee om? 

Met daarbij een prachtig vormgegeven boek. Je kunt de podcast beluisteren via managementboek.nl. Dank Willem van Leeuwen voor de uitmuntende gespreksleiding.

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Weten hoe Masterminds of Change kan helpen bij jouw transformatie? 

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Contact Sabina

+31 6 25 15 87 16
Sabina@mastermindsofchange.com
Baronielaan 193
4835 JK Breda
The Netherlands

Contact Gerard

+31 6 15 07 87 78
Gerard@mastermindsofchange.com
Harnjesweg 38
6707 EV Wageningen
The Netherlands

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Masterminds of Change, Bureau BD & Bureau Konsilo. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl