Masterminds of Change Nieuws

Wicked Problems in Governance: Bestuur, Beleid en Uitvoering in balans?
mei 26, 2021

Masterminds bereiden werkconferentie voor: Governance, wendbaar van beleid, naar wet- en regelgeving tot en met uitvoering
19 mei ontmoetten ontmoetten MMOC elkaar weer. Dit keer om samen een werkconferentie voor te bereiden omtrent wicked problems in governance. Wicked Problems kenmerken zich door meerdere oorzaken, meerdere gevolgen, meerdere iteraties voor meerder oplossingen.  Kortom onze huidige wereld: VUCA. Een paar voorbeelden van wicked problems: Is agile de nieuwe bestuurscultuur? Een betrouwbare, voorspelbare overheid versus een wendbare overheid? Hoe kunnen het we hele systeem wendbaar krijgen (van politiek tot uitvoering)? 
Een aantal wicked problems raakt voorspelbaarheid en onvoorspelbaarheid in ons hele systeem en hoe we daar control op willen hebben en het tegelijk niet hebben.  Dit is waar we zijn met onze werkconferentie. Wil je meedoen? Op 25 juni gaan we verder met t co-designen van de conferentie.  
Wil je samen met collega's werken aan wicked problems, kennis uitwisselen en practices en tegelijkertijd ook nieuwe (social) technieken leren kennen?  Meld je dan aan voor de MMOC via sabina@mastermindsofchange.com

Trainers

Sabina Renshof en Gerard Hoogendijk zijn twee verandermanagers. Beiden hebben ze ruim 20 jaar werkervaring in Agile transformaties voor rijksoverheid en lokale overheden als de Belastingdienst, DNB, BZK, NVWA, ProRail, Philips, Gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Haarlem.

Sabina Renshof

Naast gepassioneerd agilista ben ik zangeres. Ik werk sinds 2009 met Agile, Scrum en andere raamwerken (SAFe). Van teamlevel, tot programma’s tot directies begeleidde en begeleid ik. Ik lardeer de training met vele voorbeelden uit mijn ervaring als coach, mentor, adviseur en leider in veranderingen.

Gerard Hoogendijk

Als Veranderaar in het publieke domein en Agile Coach help ik bestuurders, leidinggevenden en medewerkers van publieke organisaties in het praktisch versterken van verandervermogen in de complexe en snel veranderende samenleving. Onder meer via toepassing van het raamwerk Scrum in de publieke financiën en bedrijfsvoering.

Weten hoe Masterminds of Change kan helpen bij jouw transformatie? 

Neem contact op met de Verandercoaches van Masterminds of Change.

Contact Sabina

+31 6 25 15 87 16
Sabina@mastermindsofchange.com
Baronielaan 193
4835 JK Breda
The Netherlands

Contact Gerard

+31 6 15 07 87 78
Gerard@mastermindsofchange.com
Harnjesweg 38
6707 EV Wageningen
The Netherlands

Copyright © 2021. All Rights Reserved. Masterminds of Change, Bureau BD & Bureau Konsilo. Concept en uitvoering: www.rjvanoosten.nl